Vlamljal s ključem 17

“Priznam krivdo,” je pred dnevi na koprskem okrožnem sodišču dejal 41-letni Lucijčan, ki je konec lanskega decembra poskušal vlomiti v portoroški Nota bar in vlomil v kiosk v Portorožu, od koder je ukradel 145 kosov jeklenega nakita. Dejanji je obžaloval.

Vlomilec je pri svojem delu uporabljal ključ številka 17. 
(Fotografija je simbolična)
Vlomilec je pri svojem delu uporabljal ključ številka 17. (Fotografija je simbolična) 

KOPER > Z dvema besedama in priznanjem krivde se je pred dnevi končalo sojenje 41-letnemu Lucijčanu, ki se je pred koprskim okrožnim sodiščem znašel zaradi enega poskusa in ene izvršene vlomne tatvine konec lanskega decembra. Obe dejanji je zagrešil dan po lanskem božiču, ko se je najprej lotil vlamljanja v prostore portoroškega Nota bara.

Medtem ko je z viličastim ključem številka 17 skušal vlomiti vrata terase, je v lokal vstopila čistilka in na terasi opazila moškega. Tudi on je očitno opazil njo in se počasi umaknil od vrat ter odkorakal proti morju. Čistilka je nato opazila, da so vrata vlomljena, in poklicala sodelavca, ki je stekel za neznancem. Našel ga je pri kiosku in opazil, kako je vlomil tudi vanj.

Medtem je čistilka že poklicala policiste, ki so že hiteli proti kraju, neznanec pa je uspel vlomiti v kiosk na portoroški ploščadi in iz njega pograbiti več kosov jeklenega nakita. Čistilkin sodelavec je medtem sledil vlomilcu in ob prihodu policistov tudi pokazal nanj.

Policisti so ga prijeli in ugotovili, da gre za 41-letnega Lucijčana. V prostorih Nota bara so ugotovili, da je vlomil vrata na terasi, vendar v bar ni mogel, ker se vrata odpirajo navznoter, za njimi pa je stala težka sedežna garnitura. Ob ogledu kioska pa so na tleh našli viličasti ključ številka 17 in opazili, da je bil dvignjena stranska varnostna roleta.

Ker je dejanji priznal in obžaloval, je tožilka predlagala sodišču, naj mu izreče pol leta pogojne zaporne kazni z letom dni preskusne dobe in posebnim pogojem, da mora lastniku kioska povrniti 1810 evrov vreden nakit. Sodnica je nato pojasnila, da so nakit takoj ob prijetju zasegli policisti in ga vrnili lastniku, zato je tožilka predlog za poplačilo ukradenega blaga umaknila.


Najbolj brano