Dva prebežnika tudi v prtljažniku

Srbska zakonca, ki sta v nedeljo čez mejo na Bistriškem z avtom prepeljala šest Afganistancev, nista imela sreče. Bistriški policisti so ju ustavili na Zemonski Vagi. Štirje prebežniki so sedeli v avtu, dva pa ležala v prtljažniku. Srba sta končala v priporu.

V fordovi kugi se je gnetlo kar osem potnikov. (Fotografija je 
simbolična)
V fordovi kugi se je gnetlo kar osem potnikov. (Fotografija je simbolična)  

DOLNJI ZEMON >Državljanoma Srbije, 42-letnemu moškemu in 33-letni ženski, se je zalomilo v nedeljo zgodaj zjutraj. Kmalu po 5. uri sta še vozila po avtocesti nad Reko, nato zavila proti vasi Klana, od tam naprej proti zadnji vasi na Hrvaškem Lisac in nato ilegalno čez mejo pripeljala v vas Sušak na slovenski strani.

Skozi vas Novokračine sta kmalu pripeljala na glavno cesto proti Ilirski Bistrici in po njej kot čisto običajna potnika nadaljevala vožnjo. A so jima v Zemonski Vagi načrte prekrižali bistriški policisti. Ti so ob 6.20 uri ustavili voznika s fordom kugo srbskih registrskih oznak in takoj opazili, da je v mestnem terencu nekoliko neobičajna gneča.

Na zadnjih sedežih so našli štiri, v prtljažniku pa še dva moška, za katere jim je bilo takoj jasno, da so ilegalni prebežniki. Na voznikovem mestu je sedel 42-letni moški, na sovoznikovem pa 33-letna ženska. Zanju so policisti ugotovili, da sta državljana Srbije, za moške z zadnjega dela avta pa, da so iz Afganistana. Pri sebi niso imeli dokumentov, tako da so policistom povedali, da so vsi polnoletni, stari naj bi bili 18, 19 in 20 let.

Tujce so začasno nastanili v center za tujce in jih že v ponedeljek vrnili hrvaškim policistom, srbski par pa so po pridržanju v ponedeljek odpeljali k preiskovalnemu sodniku v Koper, ki ju je po zaslišanju poslal v pripor. Medtem je koprsko tožilstvo po zaslišanju nekaj tujcev proti Srboma že spisalo obtožnico in jo že v torek vložilo neposredno na koprsko sodišče. Srba se bosta tako kmalu znašla pred sodnikom, ki jima bo za ilegalno prevažanje tujcev čez mejo izrekel kazen.


Najbolj brano