Zaradi popravila daljnovoda je bila nekaj časa zaprta primorska avtocesta

Primorska avtocesta je bila zadnje pol ure med razcepom Nanos in priključkom Senožeče zaprta v obe smeri zaradi nujnega popravila daljnovoda. Z Elektra Primorska so sporočili, da so okvare, ki so zaradi vremena nastale na napravah distribucijskega elektroenergetskega sistema, večinoma odpravili. Še vedno pa je na njihovem območju brez električne energije 120 odjemalcev, in sicer 80 na Postojnskem in 40 na Ajdovskem.

Razdrto Foto: Leo Caharija
Razdrto Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Na območju Elektra Primorska so danes sicer imeli precej težav, samo v Kobaridu je brez električne energije ostalo tisoč odjemalcev. Zaradi popravila daljnovoda čez avtocesto je bila ta zaprta dodatne pol ure. V času zapore na avtocesti je namreč na cestišče padla žica daljnovoda Dolenja vas-Senožeče.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zastoj na ljubljanski južni in zahodni obvoznici proti Primorski do cestninske postaje Log.

Zastoji so tudi na štajerski avtocesti med Žalcem in Vranskim proti Ljubljani, na dolenjski avtocesti med Trebnjem-zahod in Bičem proti Ljubljani ter na ljubljanski vzhodni obvoznici proti Golovcu, kjer predor proti Dolenjski in Rudniku občasno zapirajo.

Burja tretje stopnje velja na primorski hitri cesti med priključkom Selo in razcepom Nanos, kjer je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike, vozila s ponjavami in avtobuse, druge stopnje na regionalnih cestah Selo-Ajševica-Vogrsko in Vipava-Ajdovščina, kjer je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, prve stopnje pa na regionalni cesti Ajdovščina-Selo, kjer je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Močan veter ovira promet na gorenjski avtocesti med priključkoma Lesce in Jesenice vzhod.

Zaradi zimskih razmer je na prelazih Predel, Ljubelj, Korensko Sedlo in Radlje obvezna zimska oprema, čez Jezersko ter na cesti na Pokljuko pa verige. Cesta Mojstrana-Vrata ter cesta čez prelaz Vršič sta zaprti, na cestah Razdrto-Manče ter Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič velja prepoved prometa za priklopnike in polpriklopnike. Na mejnih prehodih Petrina ter Babno Polje velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike na hrvaški strani.

slo

Na prelazu Jezersko so obvezne verige, prav tako tudi na cesti na Pokljuko, na prelazih Radlje, Ljubelj, Korensko Sedlo ter Predel pa je obvezna zimska oprema. Cesta Mojstrana-Vrata je zaprta, cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila z verigami.

Regionalna cesta Črna na Koroškem-Zavodnje je zaradi podrtega drevja zaprta.

Na mejnem prehodu Obrežje čakajo tovorna vozila za vstop v Slovenijo eno uro.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

STA


Najbolj brano