Zamuda pri bazenu

Med večjimi naložbami, ki jih je novogoriška občina nameravala letos vsaj začeti, a jih zaradi različnih razlogov ne bo, je gradnja pokritega bazena v športnem parku. Zgodila naj bi se prihodnje leto, župan pa ne želi napovedovati, kdaj natančno.

Kjer sredi mesta zdaj vadijo tenisači, naj bi nekoč plavalci.

 Foto: Leo Caharija
Kjer sredi mesta zdaj vadijo tenisači, naj bi nekoč plavalci.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Pred meseci so v mestni upravi predvidevali, da bo idejo o pokritem bazenu, ki ga načrtujejo na prostoru poleg poletnega, kjer je trenutno najstarejše teniško igrišče v športnem parku, možno začeti uresničevati še letos. Za ta namen so rezervirali več kot pol milijona evrov (od skupaj treh). Toda pred dnevi potrjeni drugi rebalans letošnjega občinskega proračuna je znesek črtal. In s tem, seveda, zamaknil začetek del. Kot so ob tej priložnosti na občini pojasnili za mestni svet, naj bi gradbišče odprli sredi prihodnjega leta, vendar pa se župan Matej Arčon o tem raje ne opredeljuje.

Trenutno za bazen in za vzporedno prenovo prehoda skozi športni park občina pridobiva projektno dokumentacijo ter tako imenovani dokument identifikacije investicijskega projekta. Oddala je vlogo za sofinanciranje del s kohezijskimi spodbudami EU in pripravlja dokumentacijo za oddajo takšne vloge na drugi stopnji. Kot so izpostavili v projektni pisarni občinske uprave, je ta vloga izjemno obsežna, zložili in oddali pa naj bi jo prihodnji mesec. Sledilo bo usklajevanje, oddaja popolne vloge do aprila in pridobitev odločbe o sofinanciranju, predvidoma junija prihodnje leto.

Župan Arčon razlaga, da je gradnja prestavljena ravno zaradi čakanja na potrditev sofinanciranja projekta iz zneska EU, namenjenega trajnostnemu razvoju mest pri nas. Izpostavlja, da “ta trenutek nobena od enajstih mestnih občin ne ve, kdaj bo denar na voljo.” In zato tudi ne želi napovedovati točnega začetka del.

Kot je še povedal, je občina že zaprosila za izdajo gradbenega dovoljenja za bazen in pričakuje, da bo izdano v decembru. Preverjajo tudi možnosti, da bi čim prej oddali javno naročilo za izbiro graditelja. Zato ni rečeno, da bodo stroji v novogoriškem športnem parku zabrneli šele sredi leta 2018. Morda bodo že prej.

AMBROŽ SARDOČ


Najbolj brano