Pred zimo bodo cesto le pokrpali

Krajani Vremske doline so že poleti pričakovali, da bo direkcija za infrastrukturo izpolnila obljubo in obnovila cesto od Dolnjih Ležeč do Famelj. A se to ni zgodilo. Niti se ne bo do prihodnjega leta. Zdaj krajani pozivajo, naj direkcija pred zimo pokrpa vsaj največje luknje.

Ceste od Dolnjih Ležeč do Famelj  letos še ne bodo na novo 
asfaltirali, bodo pa pokrpali največje luknje.   Foto: Helena Race
Ceste od Dolnjih Ležeč do Famelj letos še ne bodo na novo asfaltirali, bodo pa pokrpali največje luknje.  Foto: Helena Race

FAMLJE > Februarja so v krajevni skupnosti Vreme dobili zagotovilo direkcije za infrastrukturo, da bo popravila cesto čez Divaški Gabrk. Gre za 3,7 kilometra dolg odsek med Dolnjimi Ležečami in Famljami, ki naj bi ga na novo asfaltirali že poleti.

A namesto novega asfalta so na cesto prišli tovornjaki, ki so po cesti skozi Vremsko dolino našli bližnjico po omejitvi prometa med Ilirsko Bistrico in Podgradom. Omejitev 7,5 tone so nato sicer postavili tudi na cesti skozi Vremsko dolino, a vseh tovornjakarjev to ni ustavilo. Krajani so zato nezadovoljni, njihovo slabo voljo pa še stopnjuje slaba cesta. “Za krajši čas se je promet zmanjšal, so pa dnevi, ko je tovornjakov preveč in nam vse bolj uničujejo in poslabšujejo cesto,” opozarja Miram Frankovič Franetič v imenu krajanov Vremske doline. Razmere so slabe predvsem v deževnih dneh, saj na cesti zastaja voda, bojijo se, kako bo pozimi. Zaradi lukenj pa vibrirajo hiše, ko mimo vozijo težki tovornjaki, pravi.

Krajani Vremske doline so zato na direkcijo naslovili novo pobudo, naj cesto vendarle preplasti in naj to stori še pred zimo.

A to se ne bo zgodilo in cesta bo prezimila bolj ali manj takšna, kakršna je. Popravili jo bodo šele prihodnje leto. Pavle Hevka z direkcije je pojasnil, da je denar za obnovo sicer zagotovljen, a da morajo še pripraviti razpis za izbor izvajalca in ga izpeljati. Hitreje jim tega ni uspelo narediti, ker imajo premalo ljudi za pripravo razpisov.

Je pa direkcija sklenila aneks s podjetjem CPK, ki vzdržuje tudi državne ceste na južnem Primorskem, da bo še letos pokrpalo najbolj dotrajane odseke ceste od Dolnjih Ležeč do Famelj.

HR, LKF


Najbolj brano