Petek je čas za ... upor

Zaključni vikend Poletne scene bo udaren. Nocoj bodo nastopili Litošt in Buran, jutri bo borbeno s Kombinatkami in z Z'borkami, v soboto bo elektroniko vrtel Bojler.

Jutri bodo v Novi Gorici nastopile Kombinatke.
Jutri bodo v Novi Gorici nastopile Kombinatke. 

NOVA GORICA > Osvežujoča Poletna scena, ki je letos 70 dni brez predaha narekovala divji ritem poletnega dogajanja v središču Nove Gorice, se izteka. Drevi bo v ospredju elektronika, saj bodo s progresivnim elektro psy rockom najprej stregli prekaljeni Litošt, za njimi pa bo bolj plesno vzdušje narekovala zasedba Buran, ki črpa navdih iz uveljavljenih klasik krautrocka, shoegazea, ambientale. Tudi sobotni zaključek bo elektronski, za kar bodo poskrbeli didžeji kolektivov Bojler in Cosmic Sex.

Jutri pa bodo s stisnjeno pestjo in glasnimi, angažiranimi pesmimi donele pevke. Ob 20. uri naprej Feministični pevski zbor Z’Borke, ki se proti seksističnim besedilom v popularni in ljudski glasbi bori s pesmimi, ki naj ženske opolnomočijo in jih postavijo v enakovreden in aktiven položaj. Pol ure kasneje bo večer udarno zaključil Ženski pevski zbor Kombinat, ki z obujanjem pesmi v izvirnih jezikih, ki so hrabrile duha v revolucijah in uporih po vsem svetu, ter avtorskimi pesmimi svojih članic prenaša izročilo upora, odpira prostor premisleka in spodbuja dejavno prizadevanje za pravičnejši svet. NR


Najbolj brano