Obala v peto desetletje z novim dirigentom (foto)

Mešani pevski zbor Obala iz Kopra je v minulih dneh sklenil svojo 40. koncertno sezono. Zaokrožil jo je svečano, s sobotnim koncertom v dvorani Sv. Frančiška Vivat, crescat, floreat ad multos annos.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Sobotni slavnostni koncert je bil v prvi vrsti spomin na pet dirigentov, ki so prispevali svoje znanje in poustvarjalne moči, na vrsto lepih dosežkov na domači in mednarodni zborovski sceni, na številna imena, ki so dopolnjevala vrste tega izjemnega vokalnega sestava pa tudi na številna lepa doživetja, ki jih nosijo s seboj številni pevci. Zazvenela so nekatera dela iz že preizkušenih programov Mešanega pevskega zbora Obala, skladbe, v katerih so se zboru pridružili gostje (Broken Strings Quartet, Monika Fele, Rudi Bučar, Janez Dovč in drugi), zazvenele pa so tudi tri novitete, napisane prav za to priložnost.

Svojo noviteto In memoriam/ V spomin, posvečeno številnim žrtvam terorističnih napadov po svetu, je dodal tudi bodoči oziroma že kar novi dirigent Andrej Makor, ki je izvedbo svojega dela tudi dirigiral.

Več v jutrišnji izdaji Primorskih novic.

BRANKA KLJUN


Najbolj brano