Kulinarični večer s Šturskimi gurmankami

Skupina Šturskih gurmank z Osnovne šole Šturje Ajdovščina, v kateri so v tem šolskem letu Zala Gruntar, Taša Ličen, Tanaja Odar, Urška Vidmar in mentorica Petra Ušaj, je s kulinaričnim večerom staršem in učiteljem predstavila doživetja z nedavnega obiska v Washingtonu.

 Foto: Oš Šturje
Foto: Oš Šturje

ŠTURJE > Učenke OŠ Šturje so čez lužo odpotovale v okviru vseslovenskega projekta Kuhna pa to, ki ga vodi Anka Peljhan.Z obiskom so zaznamovale mednarodni dan hrane, dan slovenske hrane v Washingtonu ter dan odprtih vrat vseh evropskih veleposlaništev.

Šturske gurmanke so nekaj tradicionalnih slovenskih jedi tudi v živo predstavile učencem Osnovne šole Harriet Tubman, na slovenskem veleposlaništvu pa so s slovenskimi tradicionalnimi jedmi v moderni različici navdušile več kot 2500 gostov.

S kulinaričnimi dobrotami so učenke popestrile tudi četrtkovo srečanje. Skupina je pripravila polento z zelišči in zelenjavo, polentna gnezdeca z jabolki in praženimi orehi, zeliščno frtaljo, košarice iz popečenih blekov z grahovo kremo in ribo ter testene mošnjičke z zeleno. NR


Najbolj brano