Koprski fotograf med deseterico najboljših slovenskih instagramerjev leta 2016

Najbolj priljubljen in “oblegan” slovenski instagram profil Igslovenia je objavil seznam desetih najboljših slovenskih instagramerjev leta 2016, med katerimi se je znašel tudi Koprčan Jaka Ivančič, ki sicer že vrsto let v fotografski objektiv večinoma lovi tako naravne kot arhitekturne lepote Istre.

Jaka Ivančič Foto: Ilona Dolenc
Jaka Ivančič Foto: Ilona Dolenc

KOPER > “Zagotovo je to res lepa potrditev, ko te največji slovenski instagram profil uvrsti med deseterico najboljših fotografov v Sloveniji. Prav super občutek je videti svoje ime v družbi izvrstnih fotografov iz naše države,” pravi Jaka Ivančič, ki je zelo domač tudi v radijskih vodah. Na Radiu Capris je poleg tega, da je uradni fotograf, še urednik spletnih vsebin in producent.

S kakšnimi izzivi se bo Ivančič soočil v prihodnjih mesecih? “V prihodnjih mesecih me čakata dva pomembnejša izziva. Konec aprila bom v koprskem Pokrajinskem muzeju otvoril svojo prvo večjo razstavo pokrajinske fotografije, kjer bom predstavil neke vrste retrospektivo svojega dela v preteklih letih. Drugi izziv pa bo Foto delavnica, ki jo enkrat letno pripravljam skupaj s fotografinjo Urško Košir. Tokrat bomo delavnico še dodatno nadgradili,” odgovarja Ivančič.

Na profilu Igslovenia je bilo sicer lani objavljenih 450 fotografij 285 fotografov. Pri izboru najboljše deseterice so upoštevali, da so ti večinoma pokrajinski fotografi, da so njihove fotografije vrhunske kakovosti, predvsem pa to, da iščejo nove lokacije ter postrežejo z vrsto informacij, pomembna pa je bila tudi komunikacija s sledilci. Poleg Ivančiča so med deseterico najboljših uvrstili še enega Primorca, Jana Čermelja iz Ajdovščine. Med preostalimi so še: Ana Pogačar, Borut Trdina, Aleš Krivec, Iztok Medja, Luka Esenko, Luka Kotnik, Peter Zajfrid in Simon Primožič.

BP


Najbolj brano