Dež dokončno pogasil požar med Sežano in Vrhovljami

Dež, ki je zgodaj popoldne padal tudi na območju Krasa, je dokončno pogasil požar med Sežano in Vrhovljami, je povedal vodja intervencije Peter Jerina.

Dež, ki je zgodaj popoldne padal tudi na območju Krasa, je 
dokončno pogasil požar med Sežano in Vrhovljami. Foto: Zgrs Sežana
Dež, ki je zgodaj popoldne padal tudi na območju Krasa, je dokončno pogasil požar med Sežano in Vrhovljami. Foto: Zgrs Sežana

SEŽANA > Požar, ki ga je zanetil udar strele v sredo popoldne, je izbruhnil med Sežano in vasjo Vrhovlje, tik ob italijanski meji. Zajel je območje v velikosti 2,5 hektara predvsem listnatega gozda in kraške gmajne.

Po besedah Jerine z Zavoda za gasilno in reševalno službo Sežana je gorelo na težko dostopnem terenu, ki je zaradi kraškega terena nedostopen za gasilska vozila.

V torek se je do 23. ure s požarom spopadalo 60 gasilcev iz sežanskega zavoda in okoliških prostovoljnih gasilskih društev, na pomoč jim je prihitel tudi helikopter Slovenske vojske. Ponoči so požarišče nadzorovali z obhodi, s katerimi so nadaljevali tudi danes. Pri gašenju požara so sodelovali tudi gasilci, ki so trenutno na usposabljanju za gašenje v naravi.

Poleti so v Sloveniji pogosti požari v naravi. Še posebej jim je izpostavljeno suho in vetrovno kraško območje, kjer je ogenj v minulih letih pogoltnil na stotine hektarjev površin. Tudi v minulih dneh sta na tem območju izbruhnila dva požara.

STA


Najbolj brano