V Postojni Turizem preklicali skupščino Postojnske jame

Direktor družbe Postojna Turizem Teodor Kocman je preklical za danes predvideno skupščino Postojnske jame, na kateri bi morali na predlog Postojne Turizem kot manjšinskega delničarja odločati o posebni reviziji nekaterih poslov družbe. Kocman je pojasnil, da je to storil po prejemu sklepa postojnskega občinskega sveta.

Direktor družbe Postojna Turizem Teodor Kocman je preklical 
za danes predvideno skupščino Postojnske jame, na kateri bi 
morali na predlog Postojne Turizem kot manjšinskega delničarja odločati o posebni reviziji nekaterih poslov družbe. Foto: Veronika Rupnik Ženko
Direktor družbe Postojna Turizem Teodor Kocman je preklical za danes predvideno skupščino Postojnske jame, na kateri bi morali na predlog Postojne Turizem kot manjšinskega delničarja odločati o posebni reviziji nekaterih poslov družbe. Foto: Veronika Rupnik Ženko

POSTOJNA > V sredo popoldne so Teodorju Kocmanu namreč vročili sklep oziroma izrecno navodilo predstavnikov lastnika Postojne Turizem, torej občinskega sveta, da mora skupščino preklicati, kar je tudi storil.

Dodal je, da ima Postojna Turizem kot manjšinski delničar med orodji za preverjanje pravilnosti poslovanja družbe kljub temu možnost, da zaprosi za dodatna pojasnila preko svojega predstavnika v upravnem odboru, če tega v Postojnski jami ne bi storili, pa se lahko odločijo za ponovni sklic skupščine.

V Primorskih novicah smo poročali, da so občinski svetniki končno verzijo sklepa sprejeli na sredini dopisni seji, pri čemer so številni svetniki že pred tem pozvali k umiritvi razmer z večinskim lastnikom Postojnske jame, družbo Batagel & Co.

Na za danes predvideni skupščini bi morali odločati o posebni reviziji poslovanja oziroma nekaterih poslovnih dogodkih družbe, od nakupov nepremičnin do svetovalnih in drugih pogodb, realiziranih in načrtovanih naložbah.

Oktobra je ob predstavitvi zahteve za sklic skupščine Kocman pojasnil, da je Batagel & Co. z dvema pogodbama družbi Postojnska jama prodal nepremičnine v vrednosti slabih štirih milijonov evrov. Batagel & Co. pa je na ta način ustvaril za več kot dva milijona evrov dobička, “za katerega pa je denar nakazala Postojnska jama”.

Lastnik Batagel & Co. Marjan Batagelj je vse očitke o nepravilnostih zavrnil že oktobra na novinarski konferenci. Tedaj je poudaril, da sta bila posla izpeljana na podlagi cenitev, poleg tega pa je treba upoštevati, da knjigovodska vrednost ni enaka tržni vrednosti. Tudi te posle bodo, je takrat pojasnil Batagelj, preverili pristojni organi, ki so jih že prosili za dokumentacijo.

STA


Najbolj brano