Usodni udarci v stebričke

Po tragičnem vikendu primorske ceste še naprej jemljejo najvišji davek. Včeraj popoldne je na hitri cesti skozi Koper padel 50-letni motorist s Škofij, kot kaže zdrsnil pod odbojno ograjo, zadel stebričke ograje in umrl na kraju nesreče. Škofjot je letošnja šesta žrtev na cestah koprske policijske uprave.

Motor je po trku obležal na drugi strani štiripasovnice, daleč 
od pokojnega motorista. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Motor je po trku obležal na drugi strani štiripasovnice, daleč od pokojnega motorista. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Nesreča se je zgodila včeraj ob 15.30, ko je po hitri cesti skozi Koper, od semedelskega mostu proti Slavčku, z motornim kolesom vozil 50-letnik s Škofij. Tik pred padcem naj bi po prehitevalnem pasu prehiteval krajšo kolono vozil, nato pa sunkovito zavrl.

Zakaj je zavrl, včeraj še ni bilo znano, med zaviranjem je izgubil ravnotežje, z motorjem padel in zdrsnil po asfaltu. Na žalost je drsel ravno proti sredini štiripasovnice, kjer je očitno zadel stebričke, ki nosijo sredinsko odbojno ograjo. Na ravnih delih cest in na avtocestah ti stebrički niso zavarovani z lamelami kot ob nevarnih ovinkih.

Nesrečni motorist je obležal na kraju brez znakov življenja. Na kraj so sicer prihiteli reševalci, vendar mu niso mogli več pomagati.

Po naših informacijah je bil pokojni nekdanji prvoligaški nogometni vratar Kopra, dekanskega Jadrana in sežanskega Tabora Janko Grmek. Do njega naj bi takoj po padcu priteklo nekaj očividcev z bližnje OMV-jeve črpalke, vendar mu niso mogli pomagati. Motor naj bi imel šele krajši čas, delal pa je kot vzdrževalec športnih objektov v Izoli. Po neuradnih podatkih naj bi si ob padcu in trku v stebričke zlomil tilnik. Nesrečni motorist je letošnja šesta žrtev na cestah koprske policijske uprave. Pred njim je v nedeljo zjutraj v Brkinih umrl 21-letnik iz Fabcev, ki se je pri Pregarju z avtom prevrnil in se kotalil pod cesto.

Sicer pa sta se včeraj na cestah koprske policijske uprave zgodili še dve motoristični nesreči, ki pa sta se končali brez hujših poškodb. V Krvavem Potoku je 59-letni državljan Avstrije vozil z avtodomom proti Pesku in tik pred mejo hotel natočiti gorivo. Zato je zavil v levo, vendar je to storil v trenutku, ko ga je že pravilno prehiteval 39-letni Hrvat na motorju.

Trčil je v avtodom in padel, pri tem pa se je laže poškodoval tako sam kot njegova 43-letna sopotnica. Oba so odpeljali v izolsko bolnišnico. Sredi dneva pa je pred eno od koprskih trgovin padla 15-letnica z mopedom in se prav tako laže poškodovala.

DANIJEL CEK


Najbolj brano