Bob Dylan 25. junija v Ljubljani

25. junija bo v ljubljanskih Stožicah nastopil Bob Dylan. To bo že njegov četrti nastop v Sloveniji.

25. junija bo v ljubljanskih Stožicah nastopil Bob Dylan. Foto: Andraž Gombač
25. junija bo v ljubljanskih Stožicah nastopil Bob Dylan. Foto: Andraž Gombač

LJUBLJANA > Bob Dylan je eden najpomembnejših in prepoznavnih glasbenikov 20. stoletja, ki je s svojimi odličnimi albumi in številnimi že skoraj ponarodelimi skladbami narekoval ne le glasbeni, temveč celoten družbeni tempo 60. let 20. stoletja in ohranil status vrhunskega pisca glasbe in besedil vse do danes, ko ima za sabo kar 36 studijskih albumov in več kot 120 milijonov prodanih plošč.

Bob Dylan igra v živo več kot katerikoli drugi glasbenik njegovega kalibra in je že od leta 1988 na svoji Never Ending turneji, v okviru katere odigra letno v povprečju skoraj 100 koncertov - vse skupaj že preko 2.600 nastopov in pot ga je že trikrat zanesla v Ljubljano - v letih 1991, 1999 in 2010.

Zadnji album Shadows In The Night je album priredb pop standardov in je že v prvem tednu prišel na vrh britanske lestvice. Dylan je s tem podrl dva rekorda - pri 73. letih je najstarejši glasbenik, ki je prišel na 1. mesto britanske lestvice, hkrati pa je že neverjetnih 52 let od njegovega prvega albuma na 1. mestu - Freewheelin' Bob Dylan iz leta 1963.

Cene vstopnic so od 46 evrov navzgor.

27. junija bo Bob Dylan koncertiral že v kraju San Daniele v Furlaniji.

NR


Najbolj brano