O državnem prvaku bodo odločale malenkosti

Z jutrišnjo povratno finalno tekmo v Kopru bo padel zastor nad letošnjim prvenstvom v balinarski superligi.

Odločilen dvoboj za balinarskega prvaka v bo v koprski dvorani Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Odločilen dvoboj za balinarskega prvaka v bo v koprski dvorani Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER, KOBJEGLAVA> Prvi finalni dvoboj za balinarskega prvaka Sežani je pripadel Hrastu iz Kobjeglave s 13:9. Balinarji iz Kobjeglave so po slabših predstavah v zaključku rednega dela superlige v zadnjih tednih bistveno dvignili raven pripravljenosti, kar jim je prineslo zmago na prvi finalni tekmi. Srečanje so odprli s prednostjo 5:3, po zmagah v hitrostnem in natančnem zbijanju pa je vse kazalo na presenetljivo lahko delo Kraševcev. Koprčani so s tesno zmago v štafetnem zbijanju obdržali upe na drugo državno lovoriko po letu 2007, v zadnjem delu srečanja pa sta si ekipi razdelili točke in vprašanje o novem državnem prvaku je ostalo odprto.

Naslov državnega prvaka bo osvojilo moštvo, ki bo skupno osvojilo več točk, v primeru zmage Luke Koper s 13:9 pa bo o zmagovalcu odločal seštevek rezultatov posameznih iger v obeh tekmah.

V koprskem taboru so bili po tekmi nezadovoljni z nastopi svojih trojk in dvojic, ki niso prispevale niti točke, Kobjeglavci pa so žalovali nad zamujeno priložnostjo za višjo zmago, ki bi jih zelo približala državnemu naslovu. Jutrišnji povratni dvoboj bo zagotovo dramatičen, veliko pa bo odvisno od najboljšega posameznika gostujočega moštva Anžeta Petriča, ki bo pri lovu na ugoden rezultat moral prispevati poln izkupiček. Hrastu bodo na težkih igriščih v Kopru zagotovo prav prišle izkušnje Rajka Kavčiča in Petra Ravbarja, malce več natančnosti pa bo moral v štafetnem zbijanju prikazati Marko Švara. Pri Koprčanih sta dvoboj v Sežani standardno odigrala le Dejan Koren in Gregor Moličnik, brez osvojene točke pa sta malce nepričakovano ostala Anton Fabec in Igor Istenič.

Pred jutrišnjo odločilno tekmo smo za napoved končnega zmagovalca državnega prvenstva zaprosili selektorja članske izbrane vrste Aleša Škoberneta, ki napoveduje razburljiv razplet: “Zagotovo se nam obeta zelo zanimiva tekma. Hrast je v polfinalu izločil Trato in napovedal, da je v odlični formi. Koprčani imajo določeno prednost zaradi igrišč, Hrast pa je v velikem naletu. Morda so zaradi tega celo v vlogi favorita.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano