Dylan pripravlja nadaljevanje avtobiografskih zapiskov

Ameriški glasbenik Bob Dylan piše nadaljevanje avtobiografske knjige Zapiski. Prvi del je izšel pred slabim desetletjem. “Vseskozi delam na posameznih delih. Veliko dela je, ne toliko s pisanjem kot z vnovičnim prebiranjem, ki zahteva svoj čas,” je Dylan povedal za ameriško glasbeno revijo Rolling Stone.

Bob Dylan velja za enega najvplivnejših tekstopiscev v popularni glasbi
Bob Dylan velja za enega najvplivnejših tekstopiscev v popularni glasbi 

LOS ANGELES> Prvi del Zapiskov (Chronicles) je v prevodu Mateja Krajnca izšel pri založbi Didakta. V knjigi bralec ne najde le avtorjevih izpovedi ali podrobnosti iz njegovega zasebnega življenja, temveč “ostre refleksije o življenju ter ljudeh in krajih, ki so pomagali izoblikovati njega in njegovo umetnost”, so ob izidu leta 2005 zapisali pri založbi Didakta.

Dylan je za Rolling Stone dejal, da je projekt avtobiografskih zapiskov kmalu po začetku beleženja zaživel svoje življenje. “Pomagal sem si s strategijo preskakovanja med obdobji,” je povedal Dylan in dodal, da naj bi se drugi in tretji del Zapiskov posvetil tudi njegovim zgodnjim ploščam, kot je Freeewheelin' Bob Dylan iz leta 1963, in obdobju, ki ga je preživljal v New Yorku.

Dylan velja za enega najvplivnejših tekstopiscev v popularni glasbi, pa tudi za zagonetno osebnost z nosljajočim glasom in čemernim pogledom. Maja lani je praznoval 70 let.

V svoji polstoletni karieri je z inštrumenti, kot so akustična in električna kitara, orglice, klavir in klaviature, vtisnil svoj pečat v žanrih folk, rock, blues, country, rhythm & blues in gospel glasbe.

Pred dnevi je izdal svoj 35. studijski izdelek Tempest ter ga pospremil z obsežno in tehnološko podprto promocijsko kampanjo.

Kdaj naj bi bila drugi in tretji del Zapiskov dokončana, še ni znano.

STA


Najbolj brano