Preučevali so sredozemskega vranjeka

Mlade naučiti prepoznavanja ptic in načinov njihovega raziskovanja ter jih spodbuditi, da delijo zanimanje za ptice in naravo z vrstniki.

21. mladinskega ornitološkega tabora se je udeležilo 22 osnovnošolcev, srednješolcev in študentov iz vse Slovenije. Posebno pozornost so  namenili sredozemskemu vranjeku, ptici, ki je razširjena le v Sredozemskem in Črnem morju.
21. mladinskega ornitološkega tabora se je udeležilo 22 osnovnošolcev, srednješolcev in študentov iz vse Slovenije. Posebno pozornost so namenili sredozemskemu vranjeku, ptici, ki je razširjena le v Sredozemskem in Črnem morju. 

PRADE>To je bil namen 21. mladinskega ornitološkega tabora, ki ga je na Osnovni šoli Elvire Vatovec Prade v okviru projekta Simarine-natura pripravilo Društvo za opazovanje in preučevanje ptic Slovenije. Udeležilo se ga je 22 osnovnošolcev, srednješolcev in študentov iz vse Slovenije. “Letos smo imeli rekordno število udeležencev,” je zadovoljna vodja tabora Eva Vukelič. Posebno pozornost so letos namenili sredozemskemu vranjeku, ptici, ki je razširjena le v Sredozemskem in Črnem morju. Ob slovenski obali prenočuje v sečoveljskih in strunjanskih solinah ter na Debelem rtiču. TS


Najbolj brano