V Luciji bo zrasel kolesarski poligon

Poleg športnega parka za navdušence rolkanja, ki že nekaj let razveseljuje mlade, je piranska občina letos poskrbela še za ureditev parka za kolesarje.

Poligon naj bi odprli konec maja Foto: Lea Kalc Furlanič
Poligon naj bi odprli konec maja Foto: Lea Kalc Furlanič

LUCIJA> V Luciji, v bližini nogometnega igrišča z umetno travo, urejajo športni park za kolesarske vragolije. Opremljen bo z ustreznimi rekviziti, teren pa oblikujejo tako, da se na več mestih dviga in spušča. Tak poligon je po navadi namenjen za nabiranje kondicije in izboljševanje spretnosti kolesarjev, ki radi vozijo po ekstremnih terenih.

“Poligon bo lahko uporabljal vsak, ki bo upošteval navodila uporabe in hišni red. Odprt bo po urniku,” zatrjuje direktor športnega centra Matjaž Ukmar, odgovoren za ta projekt, ki s tem zanika govorice, da bo poligon namenjen zgolj kolesarjem, ki se združujejo v okviru portoroškega kolesarskega kluba.

Območje, dostopno po gramozni poti mimo nogometnega igrišča, je v občinski lasti in je veliko 1760 kvadratnih metrov, ogradili so ga in namestili vhodna vrata. Po Ukmarjevih besedah se še niso dogovorili, kdo bo skrbel za varnost v tem športnem objektu, kjer naj bi bile vožnja in druge aktivnosti s kolesi dovolj varne tudi za manj spretne. Čiščenje parcel, postavitev ograje, vhodna vrata in zemeljska dela so stala 9700 evrov, ki jih je občina namenila iz postavke za investicije in vzdrževanje športnih objektov. Poligon bodo odprli predvidoma konec maja. LKF


Najbolj brano