V lucijskem avtokampu je več prostora za avtodome

Lucijski avtokamp je v letošnjo turistično sezono zakorakal s skoraj 50 sodobno urejenimi prostori za avtodome. Zemljišče dela avtokampa (približno 3000 kvadratnih metrov) so zravnali in na njem uredili 47 z živo mejo označenih ter ustrezno komunalno opremljenih parcel za kampiranje avtodomov.

V avtokampu je po novem na voljo 47  urejenih   parcel za avtodome. Foto: Lea Kalc Furlanič
V avtokampu je po novem na voljo 47 urejenih parcel za avtodome. Foto: Lea Kalc Furlanič

LUCIJA > Zgradili so še tri dodatne jame za izpust iz sanitarij avtodomov ter namestili priključke za elektriko in sanitarno vodo. S tem se bo posledično zmanjšal prostor za šotorišča. Ta bodo odslej le še na nabrežini.

V avtokampu v Luciji bodo v visoki turistični sezoni (med 24. junijem in 28. avgustom) lastnikom avtodomov na dan zaračunali šest ali osem evrov (za prostor ob morju) oziroma nočitev po osebi 12,5 evra ali 9,5 evra. Otroci do 7. leta letujejo brezplačno, do 14. leta pa plačajo 5,5 evra. Uporaba elektrike stane 4,5 evra.

Stane Marchiotti, prvi mož Grand Hotela Metropol, ki upravlja z avtokampom, pravi, da je bila ta ureditev sicer večji finančni zalogaj (približno 100.000 evrov), vendar se nadejajo, da se bo obrestoval, saj trend tovrstnega kampiranja hitro narašča in je “sodobnih turističnih nomadov”, ki potujejo z avtodomi, vse več.

Poleg novih prostorov za avtodome bodo v lucijskem kampu posodobili še sanitarije, previjalnico za otroke, otroško igrišče, prostor za nego malih živali in poskrbeli še za kakšno malenkost. Avtodomi bodo lahko v kampu gostovali tudi čez zimo, saj bo vsaj eden od sanitarnih objektov ves čas ogrevan.

“Prepričani smo, da bomo s preureditvijo kampa bistveno prispevali k reševanju težav zaradi prekomernega hrupa. Tako kot minula leta bo delovala varnostna služba, vselej pa obiskovalce še posebej opozorimo, da je treba spoštovati javni red in mir in seveda hišni red. Ob 22. uri prekinemo z živo glasbo, ob 23. uri pa je povsem prepovedan promet v kampu,” pojasnjuje Marchiotti.

LKF


Najbolj brano