Popovič napovedal novo dvorano z 8000 sedeži

Koper naj bi do konca marca 2013 dobil novo dvorano za 8000 ljudi - tako je koprski župan Boris Popovič zatrdil na sestanku Košarkarske zveze Slovenije. Danes so se namreč prvič uradno sestali vodilni možje podjetja EP 2013 d.o.o. in župani vseh občin, organizatorjev prvega dela evropskega prvenstva 2013, ki bo od 4. do 22. septembra 2013 v Sloveniji.

Najkasneje do marca 2013 naj bi Koper dobil novo dvorano z 8000 sedeži. Na fotografiji je območje Bonifike z gradbiščem bazenskega kompleksa. Foto: Jaka Jeraša
Najkasneje do marca 2013 naj bi Koper dobil novo dvorano z 8000 sedeži. Na fotografiji je območje Bonifike z gradbiščem bazenskega kompleksa. Foto: Jaka Jeraša

LJUBLJANA>“Kot povsod drugje tudi v Kopru vse poteka, kot smo si želeli in zastavili. Najprej bomo preuredili obstoječo dvorano, poleg katere je tudi ogrevalna, do konca maja 2011 bo dokončan hotel za ekipe, zdaj pa je dokončno tudi to, da bomo gradili povsem novo večnamensko dvorano, ki bo imela 8000 sedežev in bo več kot primerna za evropsko prvenstvo v košarki. Ta je bila sicer v načrtu za prihodnja leta, a bomo malce pohiteli z njeno izgradnjo, tako da bo končana do konca leta 2012 ali najkasneje v začetku leta 2013,” je po sestanku dejal Boris Popovič.

Predsedniki, sekretarji, direktorji, župani

Na sestanku so bili predsednik Košarkarske zveze Slovenije Roman Volčič, generalni sekretar KZS Iztok Rems, namestnik generalnega sekretarja ter direktor članskih reprezentanc in marketinga Matej Avanzo, direktor EuroBasketa 2013 Aleš Križnar, generalna sekretarka Eurobasketa 2013 Alenka Škreblin, župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, župan Mestne občine Koper Boris Popovič, župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič, župan Mestne občine Ptuj Štefan Čelan, direktorica Občinske uprave Koper Sabina Mozetič, direktor občinske uprave Ptuj Stanko Glažar ter vodja organizacijskega odbora na Jesenicah Silvo Poljanšek.

O organizaciji in usklajevanju ekip

Na skupnem sestanku so se zbrali prvič in se pogovarjali o organizaciji dogodka, ki Slovenijo čaka v letu 2013, ter usklajevali operativne ekipe, ki bodo bdele nad izvedbo. Ob tem so dorekli začetek aktivne promocije projekta ter se dogovorili za datum podpisa svečane listine o sodelovanju pri projektu EuroBasket 2013, ki bo v sredo, 24. avgusta 2011, torej na dan, ko bo slovenska moška članska reprezentanca odigrala zadnje pripravljalno srečanje pred EP 2011 v dvorani Stožice proti Litvi.

Župani vseh občin so vodilnim možem KZS-ja in podjetja EP 2013 predstavili novosti pri gradnjah ali prenovah dvoran, za katere so se dogovorili, da bodo zanesljivo dokončane najkasneje med 31. decembrom 2012 in 31. marcem 2013.

Na Jesenicah zadovoljni z delom

Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice, je povedal: “Priprave na organizacijo prvenstva na Jesenicah potekajo po zastavljenem ritmu. Dela na dvorani se nadaljujejo, letos bo dokončano stopnišče in ostale garderobe, naslednje leto pa streha, medtem, ko je vsa infrastruktura v Kranjski Gori, kjer bodo reprezentance nastanjene, že urejena.”

Tudi v Novem mestu in na Ptuju zadeve z največjim športnim dogodkom pri nas potekajo po načrtih. “V Novem mestu vse zadeve glede organizacije potekajo, kot smo si jih zastavili, kar vključuje tudi novo dvorano, za katero zemljišče že imamo. V nadaljevanju sledi pridobitev gradbenega dovoljenja, gradnja pa se bo začela konec tega leta. Glede nastanitev, v Novem mestu, Šmarjeških ter Dolenjskih Toplicah in na Otočcu, je praktično že dogovorjeno,” je dejal Alojzij Muhič, župan Mestne občine Novo mesto.

Župan Ptuja zadovoljen z pogovori

“Na tokratni sestanek gledam kot izredno pozitiven in bi želel za to pohvaliti KZS, da se je tako hitro lotila vseh podrobnosti v zvezi s tako velikim projektom. Na Ptuju imamo tako rekoč že oblikovano ekipo, ki je zadolžena za izvedbo projekta, zmožnosti pa smo predstavili tudi selektorju Božidarju Maljkoviću, ki nas je obiskal pred kratkim. Kljub temu, da sem navajen srbske gostoljubnosti, pa toliko pohval v zvezi z nastanitveno infrastrukturo še nisem slišal od nikogar. Kar se tiče dvorane, smo v fazi pridobivanja dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja, objekt pa bo dokončan do 31. decembra 2012,” je poudaril župan Ptuja Štefan Čelan.

STA


Najbolj brano