Pred vrati je začetek gradnje doma krajanov v Črničah

Z včerajšnjim podpisom pogodbe med občino in podjetjem Marc je pred vrati začetek gradnje doma krajanov v Črničah. V njem bodo prepotrebni prostori za druženje, rekreacijo in delovanje sveta KS ter prostori za športno vadbo in prireditve podružnične šole.

Ko bo zgrajen, bo dom krajanov  prinesel Črničam novo kakovost. Foto: Arhiv Podjetje Marc
Ko bo zgrajen, bo dom krajanov prinesel Črničam novo kakovost. Foto: Arhiv Podjetje Marc

ČRNIČE> Večletne želje in prizadevanja krajanov Črnič se končno uresničujejo. Ajdovski župan Marjan Poljšak je včeraj z direktorjem podjetja Marc Andrejem Marcem podpisal pogodbo za gradnjo doma krajanov v Črničah, ki ga bodo predvidoma do konca leta zgradili ob podružnični šoli. Objekt s skupno površino 679 kvadratnih metrov bo razdeljen na vadbeni prostor in servisni del. V pritličju bodo ob dvorani v servisnem delu uredili garderobe, sanitarije in shrambo orodja, v nadstropju pa bo v servisnem delu prostor KS. Objekt bo prek vmesnega dvorišča povezan s šolsko stavbo.

Občina je z izvajalcem sklenila pogodbo po sistemu “ključ v roke do pridobitve uporabnega dovoljenja”. Pogodbena vrednost del je dobrih 477.000 evrov. Občina je za naložbo dobila 338.000 evrov nepovratnega denarja Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in ministrstva za kmetijstvo, sama bo primaknila nekaj čez 100.000 evrov, krajevna skupnost pa 30.000 evrov.

Predsednica sveta KS Črniče Bruna Kastelic se je včeraj zahvalila vsem, ki so prepoznali potrebo kraja po prostorih za druženje in izmenjavo idej. Objekt, ki naj bi bil zgrajen do konca decembra, bo pomembna pridobitev tudi za šolo, največjo podružnico OŠ Dobravlje. Zdaj imajo učenci od prvega do petega razreda za športno vzgojo in prireditve na voljo le majhen prostor. Večnamenska dvorana pa bo, kot je poudarila ravnateljica Mirjam Kalin, omogočila nove možnosti za sodelovanje s krajem. AT


Najbolj brano