Slavnikove garaže čakajo na radodarnega investitorja

Če je nekoč obsežen kompleks garaž v spodnji Semedeli pričal o pomembnosti avtobusnega podjetja Slavnik, pa danes pogled na ostanke zapuščenih objektov spominja prej na zanemarjeno gradbišče kot na ponos nekdanjega avtobusnega prevoznika.

Tako je bilo še do leta 2007 videti območje nekdanjih Slavnikovih garaž. Danes je zemljišče za tretjino manjše, porušili pa so tudi večino objektov. Foto: Jaka Jeraša
Tako je bilo še do leta 2007 videti območje nekdanjih Slavnikovih garaž. Danes je zemljišče za tretjino manjše, porušili pa so tudi večino objektov. Foto: Jaka Jeraša

KOPER> Po napovedih lastnikov zemljišča, podjetja Dar, naj bi v prihodnje območje doživelo preporod. Projekti, ki so jih zasnovali, predvidevajo gradnjo sodobnega poslovno-stanovanjskega in turističnega središča. A do tega je še daleč, saj za to območje sploh še ni izdelan občinski podroben prostorski načrt (OPPN).

Direktor Dara Alojz Gregorčič se strinja, da je današnji pogled na zanemarjeno območje vse kaj drugega kot prijeten. Koprskemu županu Borisu Popoviču so tako pred kratkim predstavili zamisel, po kateri naj bi na tem območju zaživele poslovno-stanovanjske in turistične dejavnosti, kot so apartmaji, trgovine, storitveni center, v katerem bi lahko delovala zdravniška ordinacija, morda pošta, trgovina z različnim blagom, poslovni lokali in še kaj, kar bi predstavljalo dodano vrednost tega prostora.

NATAŠA HLAJ

Kako so se na te zamisli odzvali v občini, lahko preberete v sredini tiskani izdaji Primorskih novic.


Najbolj brano